Bekijk de originele en de bewerkte foto door de slider te schuiven.

NEGATIEVEN, DIA’S EN FOTO’S DIGITALISEREN

Vrijwel iedereen heeft nog negatieven, dia’s of oude foto’s los of in fotoalbums liggen. Het is natuurlijk zonde wanneer deze prachtige vaak dierbare herinneringen in een doos liggen te verstoffen. Door de jaren heen zijn deze foto’s en negatieven waarschijnlijk ook nog eens verkleurd en in kwaliteit afgenomen of beschadigd. Door ze te laten digitaliseren en evt. te laten restaureren kunt u ze weer tonen en terugkijken met het gemak van deze tijd op bijvoorbeeld uw tv, pc of tablet of wellicht in een digitaal fotolijstje.

Voor het digitaliseren wordt gebruik gemaakt van professionele DSLR’s en negatief c.q. dia scanners. Hierdoor kunnen zowel negatieven worden gescand, zoals APS, Kleinbeeld, Middenformaat, als de meeste afgedrukte foto maten.

DE KWALITEIT

Onze ervaring met het digitaliseren van negatieven, dia’s en foto’s is; dat met geen enkele geautomatiseerde scan en nabewerking het beste resultaat wordt bereikt. Bij vrijwel elk negatief, dia en foto heeft men te maken met stof en krassen, kleurzweem, kleine of grote beschadigingen. Vandaar dat elke gescande afbeelding wordt bewerkt en geoptimaliseerd voor een mooi resultaat. U kunt denken aan handmatige kleurcorrectie, het verwijderen van stoffen, krassen en overige beschadigingen op de afbeelding, correctie van rode ogen en het rechtzetten en bijsnijden van de foto.

DE RESOLUTIE

Een 35mm negatief of dia wordt standaard met een resolutie van 2700dpi gescand. Waarom deze waarde als standaard is gekozen kunt u lezen in Basics Digitalisering.

In overleg, of indien nodig, kan altijd van deze standaardwaarde worden afgeweken.

WAAROM JOS BERKX FOTOGRAFIE?

Door het toepassen van de juiste apparatuur in combinatie met nabewerkingstechnieken en de juiste kennis van onder andere Photoshop kan ik voor een voordelig tarief foto digitalisering en optimalisatie aanbieden.

FORMATEN

Vrijwel alle soorten negatieven en dia’s kan ik voor u digitaliseren en optimaliseren, zowel kleur als zwart-wit negatieven. Voor eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

WERKWIJZE

Uw gedigitaliseerde afbeeldingen zullen via een downloadlink te verkrijgen zijn. Gedigitaliseerde foto’s worden 3 maanden na het voltooien van uw opdracht bewaard op onze back-up server. Mocht uw bestanden per ongeluk gewist raken dan hebben wij nog een reserve kopie van uw scans.

PRIJZEN

Voor een vrijblijvende offerte, voor vragen of wanneer u een afspraak wilt maken, neem contact op via e-mail of telefoon.

BASICS DIGITALISERING

Er zijn 2 verschillende toepassingen voor een afbeelding. Een afbeelding wordt afgedrukt of getoond op een beeldscherm. Scan je een afbeelding dan kies je de resolutie gebaseerd op de specificaties van je presentatie apparaat (printer, monitor, tv, elektronisch fotolijstje, overheadprojector e.d.). Echter werken beeldschermen en printers erg verschillend van elkaar, daarom zijn de regels voor beide apparaten ook verschillend.
LEES MEER

BEELDBEWERKING

Nog even geduld. Hier wordt aan gewerkt

PORTFOLIO DIGITALISERING

Wilt u meer foto’s zien die gedigitaliseerd zijn vanuit fotonegatieven, foto’s en dia’s?
BEKIJK MEER